ZA SAVRŠENU LETNJU FIGURU: Zategnite liniju bez gladovanja i vežbanja uz OVAJ sjajan trik

Svi znaju da fizička aktivnost i zdrava ishrana pomažu da se rešite višaka kilograma. Poznato je, takođe, da se i od zdrave zrane možete ugojiti, ako se konstantno prejedate. Najbolje rešenje je, u tom slučaju, da smanjite porcije.

pixabay.com

Ukoliko vam je brojanje kalorija jednako mučenju, stručnjaci savetuju kako da rukom izračunate dovoljnu porciju.

Za muškarce, jedan obrok ne bi trebalo da bude veći od dva dlana, a za žene od jednog. Porcija hrane koja je izvor proteina kao što je piletina, riba, jaja, soja i grčki jogurt ne bi trebalo da bude veća od jednog dlana za jedan obrok.

Porciju namirnica kao što su hleb, žitarice, pirinač, krompir i slično, smanjite na veličinu šake. Takođe, mada mnogi vole sir i teško mu odoljevaju, količinu sira koju možete pojesti u jednom obroku izmerite pomoću dva prsta, ne bi trebalo jesti više od toga.

Dnevna količina masti koja vam je potrebna jednaka je vrhu prsta. Ako pijete smutije i sokove, vodite se porcijom od 150 mililitara u danu. Ove dve vrste hrane trebalo bi da konzumirate najviše.

Idealna porcija za žene je jedna puna šaka, a za muškarce dve. Osoba bi trebalo u proseku da jede pet porcija voća i povrća u danu, dakle u svakom obroku.

Sladoled, kolači, pite i ostali slatkiši trebalo bi da budu svedeni na minimum. Ako neki dan ipak planirate da pojedete nešto od navedenog, potrudite se da ne pojedete više od jedne zatvorene šake.loading...