ZABLISTAJTE TOKOM LETNJIH DANA: Četiri zdrave navike za savršen izgled nogu

Paukova mreža na nogama je prvi znak proširenih vena, a evo kako ćete ih sprečiti.

Noge
Freedigitalphotos.net/David Castillo Dominici

Kako se leto bliži, svaka žena pažljivo zagleda svoje noge. Muče je problemi: da li je dobila celulit, da li se dobro izdepilirala i td? Međutim, za one koje su ovo proleće primetile na nogama vene u obliku “paukove mreže” moraju da urade sledeće kako bi sprečile pojavu proširenih vena:

1. Hladan tuš

Započnite dan tako što ćete se  tuširati hladnom vodom. Ili ako nemate “srce” za tladan tuš, onda barem noge istuširajte hladnom vodom svako jutro. Čim se probudite i umijete, obavezno noge istuširajte hladnom vodom. Ako nemate vremena za tuširanje hladnom vodom, napravite obloge od hladne vode i stavite ih na noge. Ovo će poboljšati cirkulaciju, a vene u obliku paukove mreže će se povući brzo.

2. Pijte sok od narandže

Antioksidansi su veoma važni! Pijte svako jutro sok od  pomorandže jer je on savršen antioksidans.

Antioksidansi poboljšavaju cirkulaciju krvi, telo opskrbljuju kiseonikom i povećavaju tonus mišića. Jedite više limuna, grejpfruta, jagoda, malina, paradajza i kivija.

3. Spavajte podignutih nogu

Možda zvuči čudno i nezgodno, ali obaveno pod noge stavite jastuk ili ćebe kako bi one bile podignute u odnosu na ostatak tela. To će poboljšati cirkulaciju i pomoći vam da se oslobodite “paukove mreže” na nogama.

4. Jabukovo sirće

Čudotvorno jabukovo sirće često zovu eliksirom lepote i zdravlja. Sve što treba da uradite je da natopite krpu jabukovim sirćetom i stavite je na noge kao oblog. Ostavite da odstoji 20 minuta i to je to. Sprečićete pojavu proširenih vena!