ZABORAVITE SKUPA LABELA: Sve što vam treba da sačuvate USNE ove zime su ČETIRI PRIRODNA SASTOJKA

Samo nekoliko minuta je potrebno da se napravi balzam za usne koji ih štiti od uticaja minusa i vetra. Ne budite lenji probajte i oduševićete se!

Usne
Pixabay.com

Za ovaj prirodni balzam biće vam potrebno nekoliko sastojaka :

  • Malo pčelinjeg voska ( nađite prirodni vosak )
  • Kokosovo ulje
  • Vitamin E ulje
  • Med ( prirodni )
  • Male staklene ili plastične posude ( kupite ih u apotekama )

Masa koju budete dobili je prilično gusta, što je normalno. Odnos voska i kokosa treba biti isti. Za dve male posudice ili jednu veću biće vam dovoljne 3 kašike voska i 3 ulja.

Stavite malo voska u posudu na laganu vatru i mešajte dok se ne otopi. Pazite, jer se lako pregreje i može da se zapali.

U tako vruć i tečan vosak, dodajte 3 kašike kokosovog ulja i mešajte. Primetićete da se ulje vrlo brzo otopilo i postalo tečno. Nije neophodno odmah ga sipati u vosak, možete malo da sačekate neka se prohladi, pa onda sve sjedinite. Nemojte stavljati ulje u hladan vosak. Masa se neće sjediniti.

Dok je još sve tečno dodajte E vitamin i promešajte. Na količinu koju pravite jedna mala kašičica E vitamina će biti sasvim dovoljna.

Na sve to dodajte med, samo jednu supenu kašiku i sve lepo umešajte. Odmah smesu sipajte u staklenu posudu i stavite na hlađenje. Nemojte posudu zatvarati dok ne bude potpuno hladna. Ukoliko se stvori pena oko rubova posude, skinite je kašikicom. Balzam za usne od meda čuvajte na suvom mestu.