Zaštitite se od NEVIDLJIVIH TROVAČA ZDRAVLJA

Žena
Pixabay.com

Svaki dan smo izloženi delovanju štetnih toksina, trovača zdravlja, koji narušavaju naše zdravlje. Iako ih ne možemo u potpunosti izbeći, možemo ih kontrolisati uz malo truda.

 

Vazduh

Prvenstveno je reč o isparenjima koja udišemo svakodnevno. Recimo, možete odmah prestati da koristite lak za kosu, čija su isparenja tako štetna da se trudnicama strogo savetuje da beže od njih. Loše deluje i udisanje isparavanja iz laka za nokte i acetona, benzina, sredstava za čišćenje, alkohola, boja, farbi, pesticida i veštačkih đubriva.

Neke od ovih izvora toksina možete izbeći, a ako vas posao veže za njih pokušajte da se što bolje zaštitite – nosite maske preko nosa i usta, zaštitite ruke (jer toksini ulaze i putem kože).

Voda i hrana

Posebno pazite kakvu ribu kupujete, jer su nam mora zagađena, a poreklo ribe na tržištu često nepoznato. Najbolje je da sebi nađete nekog dobrog ribara, koji peca u čistim rekama i jezerima.

Voda već odavno nije ono što bi trebala biti – čista i pitka. Najčešće je puna hlora i raznih bakterija. Najpametnije je da investirate i kupite filtere za vodu.

Obratite posebno pažnju na ishranu, preko koje, na žalost, unosimo mnogo šetenih materija u organizam. Obrađena, masna hrana, šećeri, brza hrana – sve to može nam za kratko vreme trajno narušiti zdravlje.

Smirite energetske vibracije u domu: Lečenje životnog i radnog prostora pomoću himalajske soli

Koristite što više sirove hrane, svežeg voća i povrća, trudite se da kupujete organsku ili bar proverenu lokalnu hranu. Manje koristite mikrotalasnu pećnicu i češće jedite bar polusirovu hranu.

Izbacite ulja uljane repice, soje i kukuruza iz ishrane, jer se najčešće dobijaju od GMO povrća. Takođe, proverite i kakvo meso kupujete.

Pravilnom ishranom i povremenom detoksikacijom organizma možete telo održavati zdravim i redovno čistiti toksine, koji svakodnevno dospevaju u vaš organizam. Sirova hrana, povrće (posebno ono tamno zeleno) trebalo bi da čini 30 do 40 odsto vaše celokupne ishrane. Ne samo da je to odlično za zdravlje, već poboljšava probavu i podiže nivo energiije. Pravite i ukusne smoothie napitke, ali ne zaboravite i na kiseli kupus, jogurt, kefir, jabukovo sirće, vodnjiku, beli luk.

Povremeno pijte čaj od korena maslačka, koprive, zeleni i druge čistače jetre, krvi i celokupnog organizma.

 

Kozmetika

Trudite se da pređete na organsku i što prirodniju kozmetiku ili izgradite svoju domaću “kuhinju za lepotu”. Možete da napravite potpuno prirodne kozmetičke preparate kao i kako da iskoristite prirodna ulja, čajeve i biljke za negu kože i kose.

Elektronske spravice

U eri vladavine elektronskih spravica čini se da od njih teško možemo pobeći. Ali, morate priznati da ste i sami malo krivi, jer, sigurni smo, kupujete mnoštvo novih spravica, koje vam zaista ne trebaju, a koje zrače i štete vašem organizmu. Držite mobilne telefone, laptope, računare, WiFi uređaje bar 2-3 metra daleko od vas kada spavate.