ZBOGOM CELULITU! Evo zašto nastaje i kako da ga se rešite do leta

Celulit je glavni neprijatelj ženske lepote, a sa dolaskom leta, još više osećamo netoleranciju prema njemu.

Celulit
Pixabay.com

Ako ste se ikad, kao i većina žena, zapitali kako da ga se efikasno oslobodite, došli ste na pravo mesto!

Zašto se celulit pojavljuje?

Celulit je rezultat masnoće koja je zarobljena upravo ispod površine kože, i na datom mestu je pričvršćena vlaknastim trakama. Za razliku od “dubokih džepova masti”, koji reaguju na vežbanje, gubitak viška kilograma ne uklanja u potpunosti celulit.

Da li to znači da ga se ne možemo rešiti?

Postoji više načina da se stanje sa prisustvom celulita svede na minimum, ali ne i da ga se u potpunosti oslobodite. Vaše glavne mogućnosti su da razdvojite te vlaknaste trake tako da se mast više ne zaglavljuje na jednom mestu, ili da smanjite količinu masti koja se taloži ispod kože.

Da li postoji brzo rešenje?

Iako ne postoji brz način eliminacije celulita, postoje načini da ga privremeno učinite manje vidljivim. Proizvodi za samopotamnjivanje u velikoj meri mogu da zamaskiraju celulit.

Druga opcija je masiranje kritičnog područaja kremama koje u sebi sadrže kofein. Kofein sužava krvne sudove što može pomoći pri uklanjanju suvišne tečnosti. Takođe, kofein pripada porodici jedinjenja koja pomažu telu da metabolizuje i razgrađuje masne ćelije.

Uradi sam ideje?

Nabavite antioksidante i retinol. Ovi sastojici se koriste na licu, ali mogu vam pomoći da poboljšate izgled vaše kože na nogama. Antioksidanti sprečavaju oštećenja slobodnih radikala, a retinol stimuliše proizvodnju kolagena i elastina, koji jačaju temelje kože. Što je jača i elastičnija koža, to će se manje masti prikazivati kroz nju.