ZBOGOM ‘MRAČNIM’ MISLIMA i BEDAKU! Samo TRI REČI pomoći će vam da prevaziđete SVAKU NEGATIVU!

Sreća
Pixabay.com

Iznenađujuće jednostavna vežba kojom možete rebalansirati svoje misli kad se osećate depresivno...

 

Uostalom, u životu ne može svaka sekunda u danu biti puna osmeha i sunca; suočavaćete se s izazovima i osećaćete se loše s vremena na vreme. Bez tih padova, ne bi cenili uspehe, stoga ne očajavajte ako vam je život ponekad težak.

Umesto toga, kad se događa nešto što vam se baš i ne sviđa, još uvek možete iz toga nešto naučiti i rasti. Možete rebalansirati svoj um, tako da negativnost ne dominira vašim razmišljanjem.

Kako tačno to učiniti?

U stvari, vrlo je jednostavno. Sve počinje s psihijatrom Viktorom Franklom, koji je govorio o “volji do smisla“, a ja čvrsto verujem u njegov pristup življenja. On predlaže – umesto da očekujemo nešto od života, trebalo bi da pitamo – šta život očekuje od nas.

U nacističkom koncentracionom logoru svedočio je ljudskoj sposobnosti pronalaska smisla u svemu i svačemu – čak i u najgoroj vrsti patnje. On je iskoristio svoje iskustvo kako bi izgradio svoj vlastiti način psihoterapije (logoterapije).

Premisa je ovo: morate pokušati da shvatite smisao u svakom trenutku života, bez obzira na to je li negativno, neutralno ili pozitivno.

Dakle, postoje 3 reči o kojima želim da razmislite kada sledeći put osetite krajnji očaj i pustoš.

Vidim smisao u …

Nakon što ste naučili ove reči, pokušajte završiti rečenicu pronalazeći smisao u vašoj situaciji. Bez obzira koliko se loše stvari mogu činiti, uvek postoji trun pozitivnosti skriven u trenutku; sve što morate učiniti je – pronaći ga.

Ove 3 reči mogu vam pomoći da savladate mračna vremena s kojima se susrećete i da bolje razumete plan koji svemir ima za vas.

Morate se zapitati: u ovom trenutku, dok se nosim s ovim izazovima, šta život očekuje od mene?

I da, ponekad će život očekivati da budete tužni, da tugujete zbog gubitka, da osetite očaj, ali kad jednom shvatite da postoji smisao u vašoj patnji, lakše ćete je podneti.

 
Pronalaženje smisla je često prvi korak u procesu ozdravljenja i može vam pružiti razne druge načine na koje se možete nositi s onim što je pred vama. Ono ne može blokirati bol; ali može pružiti utehu i trenutke kada je bol manja.

Naravno, kada se suočavate s preprekom – koliko god ona bila velika ili mala, korisno je koristiti kombinaciju pristupa. Ovo je samo jedan od mnogih koji se mogu koristiti. Uostalom, smisao je hrana za duh.