ŽELITE DA OSTAVITE CIGARETE? Ovi trikovi pomažu i u najtežim trenucima

Uz mnogo volje i želje uspećete!

Pušenje Cigara
Pixabay.com

Prosečni pušač popuši 20 do 30 cigareta dnevno. Za prestanak pušenja potrebna je pre svega volja, ali postoje trikovi koji vam mogu pomoći da se rešite ove ružne i skupe navike.

1. Kada osetite snažnu želju za pušenjem zabeležite koliko taj poriv traje. Nikotinske krize dolaze u “talasima”, a traju oko 3 minuta. Biće vam puno lakše kada znate da će i taj talas proći.

2. Sisajte tvrde slatkiše. Šećer pomaže kod suzbijanja želje za cigaretom, ali nemojte da preterujete već kombinujte i bombone bez šećera.

3. Šetnje i trening savršeni su u borbi protiv pušenja. Telo će na taj način brže prebroditi nikotinsku krizu.

4. Osetite li snažnu želju za cigaretom pripremite sebi opuštajuću kupku sa eteričnim uljima poput lavande ili jasmina ili topao tuš.

5. Nikotinske žvake takođe pomažu da prebrodite nikotinsku krizu, posebno u prvih desetak dana.

6. U trenutku kada osetite krizu, operite zube. Menta će trenutno smanjiti vašu želju za cigaretom.

7. Zamenite kafu za čaj jer tein ima slično delovanje kao kofein. Isto tako, na taj način ćete se barem u prvom delu odvikavanja rešiti navike ispijanja kafe uz koju ste sa zadovoljstvom popušili cigaretu.

8. Žvake sa ukusom mente ili štapiće od cimeta.

9. Pijte multivitamine i jedite puno voća. Isto tako pola decilitra jabukovog sirćeta pomešanog sa 2 decilitra vode napitak je koji može smanjiti želju za cigaretom.

Osim zdravstvenog, u promociji nepušenja u obzir treba uzeti i finansijski aspekt ove najraširenije zavisnosti.loading...