ŽELITE DA SMRŠATE? Nutricionisti otkrili KLJUČNU STVAR koja nema veze sa ishranom!

pixabay.com

Većina skidanje viška kilograma poistovećuje sa brojem unetih i potrošenih kalorija. Iako to jeste važno, nije najvažnije – promena stava prema hrani je broj jedan, kažu nutricionisti.

“Kada je reč o ishrani i glavnom uzroku viška kilograma, važno je da gledamo dalje od ’unetih i potrošenih kalorija’ i fokusirati se na vezu sa hranom”, kaže nutricionistkinja Lorejn Kerni.

“Neki faktori koji treba uzeti u razmatranje su zdravlje creva, stres, raspored spavanja, medicinsko stanje, preferencije u ishrani, finansijsko stanje, dostupnost različitih vrsta hrane i samopoštovanje”, kaže ona, dodajući da je edukacija o ishrani najbolji način da se izgradi zdrav odnos sa hranom i tako trajno reši problem viška kilograma.

Nutricionistkinja Ilana Malstejn zna kako je mučiti se sa viškom kilograma jer je u ranijem periodu svog života skinula čak 45 kilograma.

Neki od njenih trikova za koje tvrdi da su joj pomogli su ispijanje vode pre obroka, konzumiranje prvo povrća, ali kaže da je najvažnije promeniti stav prema hrani.

Ono što nutricionistkinje ističu je da nije dovoljno truditi se da jedete zdravo i umereno jer, ukoliko ne promenite svoj stav prema hrani i ne razvijete zdravu vezu sa hranom, ta zdrava ishrana će biti samo kratkotrajna.