Ishrana, vežba i izbegavanje slatkiša mogu vam pomoći da postignete željenu težinu. Nekada promene ne utiču baš pozitivno na nas, zato što svesno ograničavamo stvari koje smo do sada obožavali.

 

Međutim, proces mršavljenja ne treba da bude proces koji će vas “boleti” u bilo kom smislu. Morate ceo proces učiniti što zanimljivijim. Gledajte na to kao na jedan izazov u svom životu. Hvalite sebe nakon svakog izgubljenog kilograma i onda ćete borbu zvanu mršavljenje pretvoriti u jedan zanimljiv proces. Ako se pitate kako smršati na zabavan način, mi imamo odgovore.

Vežbanje je sastavni deo mršavljenja, pa vam mi predlažemo nekoliko vrste treninga, koji vam mogu biti dobri za borbu protiv kilograma.

Zumba                      

Vrlo zanimljiv trening koji je bukvalno sinonim za mršavljenje. Na zumbi se lepo iskačete i na kraju izgubite kilograme. Zumba je kombinacija plesa i vežbe i naravno od teretane do teretane se razlikuje. Svako ima neki različit program i negde je zumba vrlo intenzivna, a negde i nije baš. Tako da bi trebalo da izaberete one programe koji su i te kako intenzivni i koji će vam pomoći da skinete višak kilograma.

U zumbi ćete uživati, jedva ćete čekati sledeći trening, a u pauzama ćete učiti koreografiju. I nemojte misliti da vi to ne možete, zato što uz malo truda svi mogu da nauče koreografiju. Korak po korak, potez po potez, i svako će biti bolji u ovim vežbama i plesu. Tokom svakog treninga ćete se i te kako dobro zabaviti, nećete osećati da vežbate, zaboravićete da ste došli tu da biste smršali.

Čak i kada izgubite kilograme, vi ćete i dalje nastaviti da idete na zumbu i to je sasvim u redu, zato što ćete se toliko vezati za ovaj način vežbe, da će biti teško da prekinete.

Boks ili Tae bo

Rekreativni boks pomaže da izgubite izuzetno mnogo kalorija. Naravno, malo je drugačiji trening od zumbe, ali ćete i trenirajći boks potpuno zaboraviti da nešto trenirate i da ste tu došli kako biste smršali. Nakon ovog treninga, imaćete osećaj da ste se ispraznili i da u vama više nema negativne energije. Lepše ćete se osećati, bićete pozitivniji, a uz to dolazi i mršavljenje, pa ćete se i zbog toga još bolje osećati.

Ukoliko nemate priliku da trenirate boks ili u vašoj blizini ne postoji teretana u kojoj se održavaju treninzi boksa, onda možda treba da potražiti treninge pod nazivom tae bo. U toku ovog treninga koriste se pokreti u boksu, samo što udarate u “prazno”, a ne u džak. Rezultat može da bude isti, a zavisiće od toga koliko se vi trudite.

Spining trening

Kalorije se i te kako mogu izgubiti ukoliko praktikujete spining trening. U određenim teretanama organizuju se grupni spining treninzi, a oni podrazumevaju vožnju bicikala.

Prilikom ovog treninga tempo se menja, a uključene su i neke vežbe, koje se rade dok vozite bicikle. I ovaj trening može da bude veoma zanimljiv, ali i delotvoran kada je mršavljenje u pitanju. loading...