Želite da uvek budete zdravi? Obavezno nabavite ovu biljku!

Deluje protiv bakterija i gljivica, pomaže kod bolesti želuca, smanjuje upale, snažan je antioksidans, pomaže kod depresije, reguliše probavu, izbacuje višak vode iz organizma, primenjuje se u lečenju bolesti disajnih organa, jača imunitet, pomaže kod hemoroida i šećerne bolest.

Trava Iva (lat. teucrium montanum) vrlo je lekovita biljka koja raste u planinskim krajevima širom sveta.

Pepoznatljiva je po grmovima s bledo žućkastim cvetićima na vrhovima grančica.

Stabljike su pretežno uzdignute i delomično drvenaste. Listovi su bez peteljke, dlakavi samo s naličja, zeleni i sivo-beličaste boje.

Ova biljka raste po suvim i toplim mestima, na visinama od oko 800 metara i više, uglavnom na južnim obroncima.

U narodnoj medicini koristi se za lečenje mnogobrojnih bolesti, pre svega probavnih i disajnih organa, pa čak i kod tuberkuloze, piše Slobodna Dalmacija.

Sadrži tanin, metanol, petrolejski eter, kloroform, 1-butanol zbog čega je i lekari često preporučuju za jačanje imuniteta, a odličan je izbor za ljude koji su izloženi jakom stresu.

Koja god bolest vas muči, pokušajte lečenje travom ivom jer je ona – univerzalni lek. Deluje protiv bakterija i gljivica, pomaže kod bolesti želuca, smanjuje upale, snažan je antioksidans, pomaže kod depresije, reguliše probavu, izbacuje višak vode iz organizma, primenjuje se u lečenju bolesti disajnih organa, jača imunitet, pomaže kod hemoroida i šećerne bolest.loading...