ŽELITE DA ZABORAVITE NA BOLESTI? Ovo su tajne ljudi koji su UVEK ZDRAVI!

zena
Pixabay.com

Svi znate bar jednu osobu koja puca od zdravlja dok svi oko nje šmrču, i verovatno ste se uvek pitali kako uspevaju da ostanu zdravi dok sve oko njih ruši grip.

 

Ukoliko želite da uvek budete zdravi trebalo bi što pre da promenite životne navike. Svaki dan radite na jačanju svog imuniteta i retko kad ćete biti bolesni.

Jedite zdravo

Ishranu bazirajte na belančevinama, svežem voću i povrću i žitaricama. 

Uzimajte vitamine

Nažalost, ma koliko pazili na ishranu, iz hrane ne možemo da izvučemo sve vitamine i minerale. Zato ne bi bilo loše da manjak vitamina nadoknadite suplementima u kapsulama ili prahu.

Spavajte dovoljno

Svake noći spavajte minimum sedam sati. Ako “napunite baterije”, vaš organizam će se lakše boriti sa bakterijama i virusima!

Nema nervoze

Stres ubija imunitet, zbog toga se trudite da se ne nervirate, ili da “bes” iz sebe izbacite. Idite na trčanje, ples, plivanje…

U zdravom telu…

Važno je i da vežbate bar ti puta nedeljno. To ne znači da morate da idete na aerobik ili u teretanu, već možete i kod kuće odvojiti sat vremena i odraditi vežbe koje će razbuditi vaše telo.

Higijena je ključ svega

Često perite ruke, kao i prostor u kojem boravite kako biste sprečili razvoj bakterija i prenošenje istih u vaš organizam.