Iako ćete se ubrzo nakon konzumiranja banane trenutno osećati puni energije, glad i umor će uslediti još brže. Takođe, banana ne bi trebalo da se jede nakon obroka ili sama, zbog čega nutricionisti preporučaju konzumiranje ovog voća s nekim zdravim mastima ili začinima.

Kiselost banane potrebno je neutralisati kako bi se dobile blagodati kalijuma, vlakana i magnezijuma kojima je banana bogata, tvrdi dr Đofri.

Bez brige, banana je voće koje se može jesti na brojne načine, a ideja za doručak ne manjka.

Možete da je pomešate s dve kašike maslaca od badema, ½ šolje svežih ili smrznutih jagoda, borovnica ili malina ili s 1½ šolje bademovog mleka, soka od narandže i dve kašike lanenih semenki. Dobićete energetski napitak za dobar početak dana.

Dodavanjem banane u ovsenu kašu dobićete zasitan doručak, a kao najdraži doručak za decu i odrasle pripremite sendvič s puterom od kikirikija i kriškama banane.

Kao međuobrok ili poslastica poslužiće jednostavna voćna salata pripremljena od tri banane i 340 g jagoda dok će za sladak dan biti zaslužan čokoladni kolač s bananama.