ZUBARI OTKRIVAJU: Ovo su NATRAŽENIJE INTERVENCIJE u stomatološkoj ordinaciji

Lep osmeh je uvek „in“, a put do njega vodi preko stomatološke ordinacije i pravilne nege zuba i desni. Zato je izbeljivanje zuba jako popularna intervencija koja vidno ističe lepe zube, ali nije jedina.

zubar
Freedigitalphotos.net/ Patrisyu

U zubarskoj ordinaciji su sve traženiji hijaluronski fileri kao bezbedan način za popunjavanje bora i korigovanje nedostataka na licu i telu.

Kako se izvodi jedna, a kako druga intervencija pa su klijenti prosto oduševljeni rezultatima?

Izbeljivanje zuba u stomatološkoj ordinaciji – najbolji izbori

Iako postoje preparati za izbeljivanje zuba kod kuće, treba biti obazriv i primeniti ih samo onda kada stomatolog odobri upotrebu. Zato je stomatološko izbeljivanje zuba najbolja opcija sa odličnim rezultatima i bez ugrožavanja gleđi zuba ili desni.

Stomatolozi nude tri rešenja:

  • Beljenje laserom
  • Izbeljivanje UV lampom
  • Kućno beljenje

Lasersko beljenje zuba, kao što i samo ime kaže, laserom beli zube i metoda odmah daje rezultate, a zubi budu svetliji nekoliko nijansi. Na zube se nanosi gel za beljenje koji se laserom aktivira pa se za sat vremena zubi mogu posvetliti i za čak 9 nijansi.

Slično kao i kod laserskog izbleđivanja zuba i kod beljenja sa UV lampom na zube se nanosi gel, ali ovaj put vodonik peroksid, a on se aktivira UV svetlom.

Kućno beljenje je najjeftinija opcija kod koje dolazi do postepenog prosvetljavanja zuba. Zubar na osnovu otiska pacijenta pravi kalupe u koji se nanosi gel za beljenje i to se drži celu noć. Za maksimalnih 10-ak dana se dobija znatno svetlija nijansa zuba i primamljiviji osmeh.

Hijaluronski fileri kod zubara? Odlična odluka!

Hijaluron je prirodni sastojak kože odgovoran za njenu elastičnosti, jedrinu i blistavost. Tokom godina njegova koncentracija opada, a na koži se primećuju prve bore. Hijaluronski fileri su pravi izbor, a evo zašto je možete raditi u stomatološkoj ordinaciji: 

  1. Stomatolog koji je prošao stručnu obuku je kvalifikovaniji da ubrizga hijaluronski filer nego neko ko nema predznanje o anesteziji, važnim tačkama na licu i telu, i ukratko ko nema predznanje iz oblasti medicine.
  2. Zubar ima znanje da da i unutrašnju anesteziju kroz obraz pa da ceo proces prođe apsolutno bezbolno.
  3. Vrste hijalurona koji se ubrizgava su razne. Pored standardne podele na one lošeg kvaliteta i dobre za kožu, stomatolog zna da se ne koristi isti hijaluron za bore oko očiju i oko usana na primer. Osim toga, stomatolog će zato odabrati i najbolji hijaluronski filer za korekciju usana, jagodica, brade, popunjavanje bora
  4. Stomatološke ordinacije su sterilna mesta koja su idealna za izvođenje ambulantnih kozmetičkih intervencija.

Naravno, kao rezultat svega ovoga došlo se do fantastičnih rezultata kod svakog pacijenta pa je zato ovo jedna od najtraženijih postupaka u stomatološkoj ordinaciji iako zapravo nema direktne veze sa stomatologijom.

Iz najtraženijih postupaka jasno je da pacijenti traže efikasne načine za ulepšavanje. Koliko god je važno poboljšati svoj izgled i otkloniti nedostatke, važno je i da postupke izvode kvalifikovane osobe jer su greške tada isključene.

Poseta stomatološke ordinacije je odličan izbor jer će se i izbeljivanje zuba i ubrizgavanje hijalurona obaviti na pravi način, bezbedno i sigurno, što će doneti najbolje moguće rezultate.