Zubari u Srbiji preko leta NE DIŽU GLAVU OD POSLA! Kada vidite ZAŠTO I KO IM DOLAZI – biće vam jasna gužva

Pitali smo dr stomatologije Nikolu Bakiša, iz ordinacije Dental Corner, šta rade zubari leti?

Promo

Srbi iz dijaspore leti posećuju Srbiju i koriste priliku i da poprave zube. Ogromna je razlika između cena stomatoloških usluga u zemljama EU i Srbije te mnogi tu pronalaze veliku uštedu.

– Sa druge strane, mi nudimo isti ili čak i bolji kvalitet jer smo se koncipirali i kapacitetima i timom da možemo  da pružimo vrhunsku uslugu za kratak vremenski rok. Tako da sem novca klijenti štede i dragoceno vreme i stignu da završe ostale obaveze – kaže Nikola Bakiš.

U odnosu na Srbiju Slovenija, Nemačka ili Francuska imaju 2-3 puta skuplje stomatološke usluge dok vam za popravku zuba u Americi treba i do 4 puta više nego u našoj zemlji.

– Pacijenti se najčešće opredeljuju za veće rekonstrukcije i to estetske, a to su keramičke fasete, viniri implanto protetske, a to su postavljanje implantata i izrada krunica i mostova – ističe naš sagovornik.

Fasete ili viniri su tanke ljuspice keramike koje se lepe na spoljašnju površinu zuba i njima se ispravljaju manje ili veće nepravilnosti boje, oblika i položaja zuba. Često sa minimalnim kontrolisanom brušenjem uklanja se tanak sloj zubne gleđi i nadoknađuje fasetama time rekreirajući potpuno prirodan, savršen izgled i proporcionalnost.

– Intervencija je bezbolna uz lokalnu anesteziju u za samo nekoliko dana dobijate savršen osmeh. Fasete se izradjuju od trenutno najsavršenije keramike te se kvalitet i dugotrajnost podrazumeva o čemu svedoči i sertifikat o autentičnlsti koji svaki pacijent dobija po završetku – naglašava Nikola Bakiš.

Zubni implanti su trenutno najbolji način nadoknade zuba koji nedostaju. Njihovo postavljanje je bezbolno uz lokalnu anesteziju njihov kvalitet toliko savršen da ne postoji više diskusija o odbacivanju organizma i neuspehu terapije o čemu svedoči i sertifikat o autentičnosti implantata i protetskih komponenata.

Implantima se najčešće uspešno rešavaju i slučajevi kada osoba nema nijedan zub kada se sa 4 ili 6 implantata, konceptom all on 4 ili all on 6 nadoknađuju kompletna vilica i oštećena vilična kost. Time se vraća samopouzdanje, komfor pri jelu i govoru, a o estetici osmeha ne treba trošiti reči. Takvi radovi su fiksni, ne pomeraju se i ne skidaju osim na kontrolama kod stomatologa.

– Zubne krunice izrađene od metal keramike ili cirkonija keramike služe za nadoknađivanje oštećenih, polomljenih zuba kao i zuba koji nedostaju. Takođe se često koriste i radi poboljšavanja i upotpunjavanja estetike osmeha,  za ispravljanje nepravilnosti boje, položaja i oblika zuba kada viniri-zubne fasete nisu dovoljne – ističe stomatolog.

Kako se pravilno peru zubi?

Pre svega je bitno izabrati odgovarajuća sredstva za higijenu po potrebama vaših zuba i desni. Tu podrazumevamo meku četkicu za zube, pastu koja im prija i eventualno rastvor za ispiranje usta i konac za higijenu između zuba.

Pravilni i smisleni pokreti te dovoljna dužina pranja zuba će pomoći da se očiste sve nama dostupne površine dok je za preostala skrivena mesta dovoljan konac i tečnost za ispiranje.

Proces je bezbolan uz primenu lokalne anestezije za samo 5 dana možete imati savršen osmeh.

Pacijentima koji dolaze iz inostranstva bitno je da se intervencije mogu obaviti što pre jer im nije zgodno da stalno putuju.

– U okviru jedne posete možemo da za samo 5 dana potpuno rekonstruišemo čak obe vilice u samo nekoliko poseta od kojih je prva pripremna najduža o ostale kratke probne. Jedino u slučaju postavljanja implantata moramo ispoštovati prirodu odnosno period srastanja implantata u kosti koji je od 2-3 meseca te nakon toga zahtevamo novu posetu u kojoj izrađujemo definitivne krune i mostove na implantima – dodaje naš sagovornik.

Najčešća garancija je 5 godina, a ako pacijent redovno dolazi na kontrole, ozbiljno shvati koncept i vrednosti rada, ta garancija može biti i 10 godina.

POslednjih godina medicinski turizam u Srbiji je u usponu, naročito u Beogradu.

– Pacijenti dobijaju potpunu podršku počev od prvog kontakta putem maila ili telefona pružamo im asistencije u izboru načina dolaska, leta, organizujemo im smeštaj u našim apartmanima za internacionalne pacijente, a na aerodromu ih dočekuje vozač koji ih dovozi do nas i po završetku vraća na aerodrom. Pošto vodimo računa o vremenu i dužini boravka uz dobar provobitni plan pacijenti imaju dovoljno vremena i da posete znamenitosti našeg prelepog grada tako da je dentalni turizam ukratko potpuno isti kao i neki drugi vid turizma samo što se turisti naši pacijenti vraćaju kući sa potpuno novim zubima i osmehom – zaključuje Nikola Bakiš.