Na ušima postoji šest važnih tačaka, a svaka je usmerena ka određenom delu tela. Helen Čin Lui, stručnjak refleksologije kaže da je uvo bogato nervnim završecima i u više navrata se spaja sa centralnim nervnim sistemom. Pritiskom na određenu tačku rešavaju se tegobe u određenom delu tela. A, evo kako će vam u svemu tome pomoći štipaljka, koju inače koristite za veš.

Štipaljke mogu da imaju daleko važniju ulogu u vašem životu od pukog držanja veša posle pranja. Ako štipaljku stavite na određeni deo uha, osetićete veliko olakšanje.

 

Na fotografiji ispod, označeno je šest važnih tačaka. Proverite njihovo značenje, te u skladu sa onim što vas muči – na određeni deo uha stavite štipaljku. Rezultat će vas oduševiti!

 

1. Najviši deo uha ima vezu sa leđima i ramenima. Pritisnite to mesto i držite tako jedan minut svaki dan i napetost u tim delovima tela će popustiti.

2. Ova tačka je povezana s vašim organima, pa ako unutar tela osetite neku nelagodu ili ste postali previše osetljivi na nešto, stavite štipaljku i uslediće olakšanje.

3. Ako imate problema sa zglobovima, pritisnite ovu tačku. To će smanjiti bol i ukočenost u zglobovima i brzo će vam biti lakše.

4. Ovaj deo uha povezan je sa sinusima i grlom, pa ako imate problema, pritisnite tu tačku. To pomaže i kada ne možete da spavate jer vam je nos začepljen.

5. Tačka iznad ušne resice povezana je sa probavom. Ako štipaljku stavite na to mesto, smanjićete stomačne bolove i poboljšati rad probave. Takođe, služi i kao prevencija pojave tegoba u tom delu tela.

6. Ušne resice povezane su sa glavom i srcem. Pritisak na ovaj deo doprinosi zdravlju srca, ali i olakšava tegobe kod glavobolje, migrene.