MOĆNA KOLIKO I “PUKNI ZORO”! Srbi dobili još jednu pesmu uz koju će PEVATI I PLAKATI (VIDEO)

Glumci i tvorci filma "Zaspanka za vojnike“, Predraga Gage Antonijevića, pokloniće se publici 2. novembra u Velikoj sali Sava centra nakon velike premijere zakazane za 20 časova. Film će dan ranije biti prikazan u istoj sali na svečanosti organizovanoj povodom proslave obeležavanja 100 godina od završetka Prvog svetskog rata.

Zaspanka za vojnike
Promo

Herojske podvige koji su našu vojsku doveli do trijumfa u Velikom ratu, doživeo je i opisao akademik Stevan Jakovljević u delu „Srpska trilogija“, a na osnovu njegove prve knjige o 1914. godini, Nataša Drakulić je napisala scenario.

Sećanja mladog Jakovljevića na njegove saborce, ali i na pola miliona ratnih drugova nad čijim grobovima raste mali plavi cvet – zaspanka, iznela je vrhunska glumačka ekipa. Među njima je i, poslednji put pred kamerama – Nebojša Glogovac.

ZASPANKA ZA VOJNIKA: Objavljen datum premijere i POSLEDNJI TREJLER filma koji ljubitelji istorije u Srbiji jedva čekaju (VIDEO)

Promo

Priču o besmrtnosti srpske vojske u filmu prati i muzika koju potpisuju Aleksandra Kovač i Roman Goršek. Pisali su je sa lakoćom, kako tvrdi Aleksandra, a numera „Najduža noć“, nastala je iz njihove želje da zvučno dočaraju ljubav prema otadžbini.

– Hteli smo da to bude neka vrsta ode našim palim borcima u Velikom ratu, ali i svim srpskim borcima koji su dali život za ovu zemlju. Snimljena je uz harmoniku i hor od 40 pevača. Roman je poetski, duboko potresno i emotivno napisao tekst – kaže Aleksandra.

NAJDUŽA NOĆ

Spavaj mirno, ja još čuvam tvoj svileni skut,

Čekam jutro, da osvetli mome rodu put,

Još sam budan, sa planina duva vetar jak,

Čujem zvona, mome srcu znak za počinak.

Ova noć neka traje zauvek,

Zagrli majku kada zaplače,

Srbijo, moja večna sudbino,Odlazim, nisam je poljubio.