OGLASIO SE BRANISLAV LEČIĆ: Glumac odgovorio na NOVE OPTUŽBE Merime Isaković

Glumica Merima Isaković je nedavno u velikoj ispovesti u "Nedeljniku" do sitnih detalja ispričala sve o kobnom susretu sa kolegom Branislavom Lečićem 1978. godine, tokom kojeg ju je Lečić, kako tvrdi, seksualno napao i pokušao da je siluje.

printscreen

Nakon njene bolne priče, priznala je da su joj se javile devojke koje su joj ispričale da im je optuženi glumac prilazio na razne nepristojne načine, te da će da svedoče pred Tužilaštvom protiv njega, ali žele da sačuvaju svoj identitet.

Branislav Lečić se oglasio povodom celog slučaja ističući da je nevin u celoj priči i da su sve informacije o njemu potpuno neistinite.

“Pre svega, objavljena informacija je potpuno neistinita, jer ja nisam učinio, niti pokušao da učinim krivično delo silovanja”, započeo je Lečić.

“Dalje, osvrnemo li se na zakonsku regulativu javnog informisanja, videćemo da se putem medija objavljuju i informacije, ideje i mišljenja o pojavama, događajima i ličnostima o kojima javnost ima opravdan interes da zna, bez obzira na način na koji su pribavljene informacije, u skladu sa odredbama svog zakona, i da svako ima pravo da istinito, potpuno i blagovremeno bude obavešten o pitanjima od javnog značaja i sredstva javnog obaveštenja su dužna da to pravo poštuju”, navodi glumac.

“Postavlja se pitanje čiji interes i prava se ostvaruju na ovaj način, označavanjem nevinih ljudi kao učinilaca najtežih zločina, i to čak pre pokretanja krivičnih postupaka. Osim što je objavljivanjem mojih fotografija u tekstu o silovanju i mojim označavanjem kao “moćnog nasilnika” i silovatelja povređen javni interes građana Republike Srbije, ovim činom povređeni su i moji lični interesi i prava, a pre svih moji ugled i čast, kao i pretpostavka nevinosti kao pravo koje mi je zagarantovano najviše nacionalnim i međunarodnim pravnim aktima”, prenosi “Blic”.

SLUČAJ LEČIĆ: Merimi Isaković se javilo JOŠ ŽRTAVA – kada će tužilaštvo reagovati?