NOLETOV POTEZ NA VIMBLDONU KOJI KRITIKUJU ČAK I FANOVI: “To ne priliči šampionu” (VIDEO)

Novak Đoković imao je izliv emocija na Vimbldonu u 3. kolu protiv Denisa Kudle, što je izazvalo brojne diskusije.

screenshot/youtube.com/Wimbledon

Na Tviteru je rasprava doživela vrhunac i dva dana se priča već o Novakovim psovkama, posle provokacije publike.

„Vidi, da budem iskren, to nije nešto što ljudi ne vide. Činjenica je da ja 90 posto mečeva, ako ne i više, igram i protiv protivnika i protiv stadiona. Retko gde dobijam više podrške od svog protivnika. To je nešto na šta se jesam navikao, ali s druge strane, čovek sam, imam emocije, i naravno da se desi da me neko izbaci iz takta i da me iznervira, kada me provociraju. Bilo je nekoliko njih, ali ne bih sada o tome. Ta burna reakcija je bila možda burnija nego što bi trebalo da bude, ali morao sam to da izbacim iz sebe, i da im pokažem gde im je mesto“, rekao je Đoković.

Novak je potvrdio rešenost da ide sam protiv svih do 20. Grend slema i izjednačavanje sa Federerom i Nadalom, što ne nailazi na simpatije većeg dela vimbldonske publike.

Đoković je čak i u Srbiji izazvao brojne diskusije i ima onih kojima se ne dopada njegov potez.

Ipak, individualnost teniskog sporta je takva da je teško zadržati emocije, sav fokus je na jednom igraču, a Novak se sa ovim bori već čitavu deceniju.

Tako je 2013. u Madridu protiv Grigora Dimitrova imao sličan izliv besa, kada je bilo vulgarnosti koje su se čule čak i u televizijskom prenosu.

ĐOKOVIĆ O BURNOJ REAKCIJI: Navijači? Samo sam im pokazao gde im je mesto