DETALJ IZ “KORENA” DIGAO BURU NA NETU: Jedni kažu da je greška, drugi sramota, a CELA SRBIJA PRIČA o tome

"Koreni" su, već nakon prve epizode, po opštoj oceni, "vratili glumu na male ekrane". Ipak, kako se o seriji dosta govori nije moglo da prođe, a da neko dobrog pamćenja i oštrog sluha ne primeti jedan "detalj" koji je izmenjen u odnosu na originalni tekst iz romana Dobrice Ćosića.

Printscreen

Na Prvom kanalu RTS-a počelo je emitovanje serije “Koreni” po istoimenom romanu Dobrice Ćosića. Već nakon prve epizode serija je proglašena remek-delom, a naročitu pažnju privukla je odlična gluma i sjajan tekst.

Međutim, nije prošlo mnogo, a upravo u tekstu je pronađen “detalj” koji je izvao veliku polemiku na društvenim mrežama – neko je primetio da je izvorni tekst Dobrice Ćosića promenjen u jednoj reči.

“KORENI” ZAPALILI INTERNET U SRBIJI: Svi smo gledali, Laušević je oduševio, ali ovo su PRVI KOMENTARI serije

Kada Vukašin saopštava Aćimu da će se oženiti “Tošićevu ćerku” otac pita – “Liberala Tošića?”

I ne bi tu bilo ništa čudno da Dobrica Ćosić u svom delu originalno nije napisao – “Naprednjaka Tošića?”

Ova promena je podstakla brojne komentare na račun RTS-a koji je, kako se priča, namerno zamenio reč zbog aktuelne političke situacije u Srbiji.

U međuvremenu su se javili i oni koji pokušavaju da opravdaju ovu promenu. Oni govore da je Ćosić bio poznat po tome što je menjao svoje tekstove i nakon objavljivanja, pa da u nekim verzijama “narednjak” zaista jeste zamenjen “liberalom”, a da u nekim dijalog i nema tu konotaciju već je reč samo o “Tošićevoj ćerki”.

Naravno, komentari na društvenim mrežama nisu izostali…