GSP: Problema će biti sve dok se sneg ne očisti sa puta

sneg
dnevno.rs

Javni prevoz u Beogradu odvija se otežano zbog neraščišćenog snega, nekoliko prigradskih linija je skraćeno.

 

foto: dnevno.rs

Kako je rečeno iz Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP), okretnica autobusa u centru grada na Zelenom vencu bila je jutros sat vremena blokirana, prenosi B92.

Skraćene su linije 92, 307, 308, a linija 310 je preusmerena na alternativni pravac. Problema ima i u tramvajskom saobraćaju zbog neprohodnosti skretnica od snega, pa su vozači tramvaja i putnici prinuđeni da čekaju da dođu ekipe da očiste skretnicu kako bi mogli da nastave put.

U GSP-u je rečeno da problema ima mnogo i da će tako ostati sve dok se sneg potpuno ne očisti sa puta.

U Putevima Beograd naglašavaju da u svim delovima grada ima “sporadičnih problema” i da oni rade bez prekida i da čiste ulice prvog prioriteta. Kako je dalje rečeno, dokle god pada sneg čistiće se samo ulice prvog prioriteta gde saobraća gradski prevoz, pa tek po prestanku padavina počeće čićenje ulica drugog prioriteta.

Obaveza Beograd puta je da po prestanku snega u roku od četiri sata očisti potpuno ulice prvog prioriteta, a drugog prioriteta u roku od 48 sati po prestanku padavina.

Na ulicama je 300 ljudi i 120 vozila “Beograd puta” koji deluju sa 14 punktova u gradu, kazali su u tom preduzeću.

Veliki rad je iza nas, 800 časova je norma samo za kamione i radimo bez prekida. Održavamo prvi prioritet i privredu grada – rekao je Željko Marović iz “Beograd puta”, piše B92.

Sneg koji je tokom jučerašnjeg dana i noći padao gotovo bez prestanka zavejao je sve beogradske ulice, zbog čega od jutros vlada pravi saobraćajni kolaps. Kolovozi su slabo prohodni i na njima ima nekoliko centimetara snega. Ulice su mahom neočišćene, što dodatno stvara velike poteškoće.

Ledeni talas do sada je odneo šest žrtava u Srbiji, pa nadležni upozoravaju da se ne izlazi van bez preke potrebe. Do sada evakuisano 130 osoba a 73 vozila izvučena iz smetova.