JKP “Komunalac” iz Vrbasa je Caričiću vodu pokušalo isključiti danas u prepodnevnim casovima, ali su radnici koji su imali nalog odustali od iskljičenja i pored naloga.

Kako se navodi na portalu, intervenisala je i policija, a Caričić je policijskim vozilom odvezen u Policijsku stanicu u Vrbasu kako bi dao izjavu. I radnici “Komunalca” su pozvani u policiju radi davanja izjave.

Caričić je za VOICE rekao da su mu radnici “Komunalca” rekli da nerado ispunjavaju nalog koji su dobili od pretpostavljenih.

“Predočio sam im da imam presudu, ali i dokaz da sam vlasnik vodovodne infrastrukture koju nameravaju da oštete. Radnici su bili korektni, kao i policija koja je samo izvršavala nečiji nalog”, rekao je Caričić.

VOICE dodaje da se u trenutku objavljivanja teksta, Caričić nalazio u zgradi policijske stanice u Vrbasu, gde u prisustvu svog advokata daje izjavu.

Božidar Caričić iz Ravnog Sela dobio je sudski spor protiv JKP “Komunalac” iz Vrbasa i tako je oslobođen obaveza plaćanja za vodu, pošto ona u tom selu nije za piće, objavio je VOICE prošle nedelje.

Njega je JKP Komunalac prethodno tužio zbog duga manjeg od 3.000 dinara, pod pretnjom izvršenja.

Presudom Osnovnog suda u Vrbasu, koja je potvrđena pred Višim sudom u Somboru, Caričić je oslobođen potraživanja JKP Komunalac iz Vrbasa, uz obrazloženje da to komunalno preduzeće iz dokazanih činjenica gradjanima u ovom selu nije isporučivalo vodu za piće, te da nema pravo da takvu uslugu naplaćuje.loading...