OTVORILI “SVE KARTE”: Demonstranti iz Niša otkrili KO STOJI IZA PROTESTA u tom gradu

Pokret mladih "Za Niš bez straha" saopštio je danas da je organizator protesta "Stop teroru - Za Niš bez straha#1od5miliοna", kao i da je taj protest pokrenut sa devet zahteva od kojih se prvim traži odgovornost za smrt na neobezbedjenoj rampi u Donjem Medjurovu.

Beta

“Ostali zahtevi treba da ostvare minimum uslova da u našem gradu ostanemo, da se bez članstva u SNS zaposlimo, da nam se roditelji ne ubijaju zbog dugova za struju, da kao najveći grad juga Srbije imamo nezavisne medije, da hoteli i automobili u Nišu ne gore zbog osvete moćnika, da izvršitelji ne izbacuju na ulice starce i invalide, da nam Republika vrati Aerodrom koji od preuzimanja neprestano propada”, naveo je Pokret mladih “Za Niš bez straha” reagujući na izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića sinoć za TV Pink o tome ko je “predvodnik” protesta u Nišu.

Pokret je naveo da su to muke ljudi okupljenih u Pokretu i da zbog toga mladi odlaze iz Niša.

“Zbog čega je Vama, zbog čega je vlasti i medijima toliko bitno da otkrijemo identitet? Zbog čega je Vama gospodine predsedniče i vlasti značajno da nametnu tezu da proteste u Nišu pokreću političari, poput Zorana Živkovića ili da nam za”predvodnika” protesta postavljaju Branislava Jovanovića-Bananu? To je naše pitanje za vlast”, piše u saopštenju.

Danas još jedan PROTEST “1 od 5 MILIONA”: Zahtevi stari, ali obratiće se JEDAN NOVI GOVORNIK

Prema navodima Pokreta, pomenuti političari nisu ni organitatori ni predvodnici ovog protesta.

“Muka je, gospodine predsedniče, ovaj protest organizovala. I naša će muka će ga nastaviti. Od Vas očekujemo usvajanje naših zahteva. Svih devet”, naglasili su u Pokretu mladih “Za Niš bez straha”.

Pokret mladih “Za Niš bez straha” zakazao je novi protest za petak, 18. januar u 18.00.