SAHRANJEN DOKTOR LAZA: Ulicama odjekivao “Marš na Drinu”, Niš ovakav ispraćaj ne pamti (VIDEO)

Na Novom groblju u Nišu sahranjen je doktor Miodrag Lazić, direktor Urgentnog centra u Nišu koji je preminuo od posledica koronavirusa.

Printscreen RTS

Iako brojni prijatelji i zahvalni sugrađani nisu mogli da prisustvuju ispraćaju, ulicama Niša je u vreme sahrane ponovo odjekivao, po doktorovoj želji, Marš na Drinu.

U oproštajnom pismu je napisao: “Znao sam da sa svim svojim bolestima i godinama imam veliki rizik, ali čast i ponos mi nisu dozvoljavali da se sklonim“.

Doktor Miodrag Lazić (65), preminuo je u utorak od koronavivirusa. Rođen je u Zemunu, a kada je njegov otac, koji je bio oficir JNA dobio prekomandu za Niš, prešao je u taj grad.

Tamo je završio gimnaziju i studije medicine. Hirurgiju je specijalizovao na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu u tridesetoj godini. Nakon specijalizacije je godinu dana radio u Vojnoj bolnici u Nišu, a nakon toga se zaposlio na Hirurškoj klinici Kliničkog centra u tom gradu.

Tokom devedesetih bio je ratni hirurg dobrovoljac u Republici Srpskoj Krajini i Republici Srpskoj, za šta ga je patrijarh Pavle odlikovao Ordenom Svetog Save.

Napisao autobiografsko delo “Dnevnik ratnog hirurga (Knin 1991 – Srpsko Sarajevo 1995)”.