Navodeći da su mladići uslikani u severnom delu Kosovske Mitrovice jutra kada je Ivanović ubijen jer su išli na fakultet, Vučić je kazao da su oni “ispitani od naših državnih organa”.

“Da se u Prištini ne bi mučili da traže teroriste i ubice, nije reč ni o kakvim ubicama već o studentima Ivanu Dimitrijevću i Milošu Radosavljeviću iz Prokuplja sa prebivalištem u Kuršumliji. Ovo govori sa koliko neozbiljnosti se svemu tome pristupa”, kazao je Vučić novinarima u Beogradu posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Dodao je da su “opet Srbi lažno prijavljivali Srbe da su ubice”.

Direkcija Kosovske policije za istragu teških zločina i Specijalno tužilaštvo pozvale su ranije juče građane da im pomognu u identifikaciji dva osumnjičena lica koja su uslikana u ulici Ivo Lola Ribar u Severnoj Mitrovici, u kojoj je živeo ubijeni lider Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda” Oliver Ivanović.

Ta lica su, prema Policiji Kosova, uslikana u severnom delu Kosovske Mitrovice na dan ubistva Ivanovića.

“Policija Kosova traži od građana da se, ako imaju informacije o osumnjičenima na fotografijama, jave policiji putem poverljivog broja telefona 080019999 ili na elektronsku adresu [email protected] ili da prijave najbližoj policijskoj stanici”, piše u saopštenju Policije Kosova.

Objavljivanje tih fotografija ima za cilj identifikaciju osumnjičenih od strane građana, koji mogu da pomognu otkrivanje identiteta osumnjičenih, piše u saopštenju.

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović je ubijen 16. januara 2018 godine ispred sedišta stranke.