Nakon 20 godina progovorio VATROGASAC koji je spasavao PRINCEZU DAJANU: “Nikad ovo nikome nisam rekao”

Prošlo je više od 20 godina od tragične smrti princeze Dajane u saobraćajnoj nezgodi u Parizu. U svom prvom intervjuu od tada vatrogasac, koji je pokušao da spase princezin život, otkrio je nepoznate detalje u vezi sa njenom smrću.

Dnevno.rs/Kolaž

Ksavijer Gurmelon, koji je 22 godine radio u vatrogasnoj službi, rešio je da govori o smrti princeze Dajane za britanski tabloid “The Sun” zato što je, kako kaže, sada u penziji.

On se priseća da je njegovoj ekipi trebalo tri minuta do tunela Pont de l’ Alma, gde se dogodila nesreća. Njegov desetočlani tim je izašao na teren i bacio se odmah na posao, kako bi brzo utvrdili kome je potrebna pomoć i ko je još živ. Nisu znali da je u kolima princeza Dajana.

Bizarna “greška” otkrila NAJVEĆU TAJNU BRAKA ČARLSA I DAJANE? Pažljivo gledajte – ŠTA NIJE U REDU NA SLICI?

Kako se seća Gurmelon, kada je stigao do mercedesa, žena u kolima ga je pitala: “O bože, šta se desilo?”

Na njenom desnom ramenu primetio je malu povredu. Osim toga, kako kaže, nije bilo krvi uopšte.

– Žena, za koju sam kasnije saznao da je bila princeza Dajana, bila je na podu iza. Pomerala se veoma sporo i mogao sam da vidim da je živa – rekao je Gurmelon za “San”.

On je dodao da je princezu držao za ruku nakon što ju je smirio i dao joj kiseonik. Potom ju je izneo iz slupanog automobila i ona je tada prestala da diše. Pokušao je da joj pruži reanimaciju.

– Masirao sam joj srce i nakon nekoliko sekundi ona je počela ponovo da diše – istakao je Gurmelon.

CENA SLAVE: Otkriven KOMPLETAN SPISAK ZABRANA koje kraljevska porodica ima za Megan Markl

Za njega je, u tom trenutku, ovo bilo veliko olakšanje jer je, kako kaže, njegov posao da spasava tuđe živote.

– Iskreno, mislio sam da će da preživi. Koliko sam znao, bila je u bolnici, bila je živa i ja sam očekivao da će da preživi. Međutim, saznao sam kasnije da je umrla u bolniici – rekao je vatrogasac.

U trenutku kada je princeza Dajana smeštena u ambulantna kola, Gurmelonu je jedan od bolničara otkrio da se radi o njoj.

– Cela ta epizoda mi je još stalno u mislima. Sećanje na tu noć, ostaće zauvek u meni – rekao je Ksavijer Gurmelon u svom prvom intervjuu nakon pogibije princeze Dajane.

Ovo je prvi put da govori za medije jer mu, po službenoj dužnosti, nije bilo dozvoljeno da govori o tome.