Planirate kupovinu automobila? Predstavljamo ŠEST NAJBOLJIH MODELA za očuvanje životne sredine

U svetu trenutno vlada epidemija koronavirusa koja je mnoge kompanije odvela u bankrot. Svi se suočavaju sa jednom od najopasnijih pandemija u poslednjih nekoliko decenija, fokusirajući se na zdravlje i bezbednost svih ljudi.

Pixabay.com

Dok mnoge firme iz raznih industrija propadaju ili privremeno obustavljaju posao, druge kompanije se fokusiraju na društvenu odgovornost i maksimalno se trude da daju svoj doprinos svetu kako bi on postao bolje i zdravije mesto za život.

Jedna od tih industrija je auto-industrija koja se u poslednje vreme fokusirala na proizvodnju ekoloških automobila kako bi redukovala zagađenje vazduha. Mnogi novi modeli ekoloških automobila privlače sve veću pažnju kod vozača, pa ako želite da prodate vozilo kako biste nabavili neki od novijih modela, uradite to što pre.

Ekološki automobili utiču na smanjenje zagađenja

Kako vreme odmiče, vrednost vašeg automobila opada, a na tržištu se pojavljuju fenomenalni, ekološki prihvatljivi automobili čija bi masovna upotreba rezultirala smanjenjem emisije izduvnih gasova. 

Jedan od uslova Evropske Unije svojim kandidatima jeste postepen prelazak na hibridna i vozila na električni pogon kako bi se očuvala životna sredina i smanjila buka i zagađenje. Zato potražnja za ovakvim vozilima iz dana u dan postaje sve veća.    

Koji su automobili najbolji za očuvanje životne sredine?

Sve je češća upotreba električnih i hibridnih vozila u svetu. Ovo se čak odnosi i na mnoga taksi vozila čija su udruženja počela da vode računa o životnoj sredini.

Ako ste se pitali koji su to automobili u poslednjih nekoliko godina koji su proglašeni za najbolje kada je u pitanju očuvanje životne sredine, upoznajte sledeće modele svetski poznatih proizvođača automobila.

Volkswagen Jetta – najisplativiji dizelaš

Volkswagen je 2018. godine svetu predstavio eko automobil koji je po svim mogućim merilma odličan izbor ako ste pobornici ekoloških vozila. Ovaj model je proglašen najboljim dizelskim eko automobilom 2019. godine, a za kvalitet koji nudi ima sasvim pristupačnu cenu.

Ovaj dizelski automobil ide od 0 do 60km za manje od 8 sekundi, unutra je prostran i komotan, a ono što je najvažnije jeste niska potrošnja goriva zbog čega ga mnogi smatraju najisplativijim automobilom u svojoj klasi.

Chevrolet Bolt – najbolja opcija za električni auto

Kompaktni, električni automobil Chevrolet Bolt je bez premca jedan od najboljih izbora za sve ljubitelje električnih automobila, bilo da su tek početnici u vožnji ili iskusni vozači.

Osim svoje udobnosti i odličnog dizajna, ovaj automobil je sposoban da ide 4 sata autoputem bez potrebe za dopunjivanjem i odmorom.

Hyundai Ioniq – najbolji kompaktni hibridni automobil

Ukoliko još uvek niste spremni da pređete na električno vozilo, hibridni kompaktni automobil Hyundai Ioniq je idealan za vas. Oslanjanje na gorivo i električnu energiju može da vam uštedi dosta novca na pumpama, a da učine vašu životnu sredinu “zelenijom”.

Hyuindai je sa ovim automobilom doneo impresivnu efikasnost u maloj potrošnji goriva. Unutrašnjost automobila je izgrađena od ekološki prihvaljivih materijala. Litijumska baterija Hyuindai Ioniq-a dolazi sa doživotnom garancijom i obezbeđuje glatku vožnju bez buke.

Tesla model S – najbolji električni automobil

Trenutno jedan od najboljih, ali i najluksuznijih električnih automobila na svetu jeste Tesla model S. Ovaj auto poseduje najnovije tehnologije i prostranost koja podrazumeva obezbeđivanje dovoljno mesta za sve vaše stvari.

Ovaj ekološki model je nešto između limuzine i sportskog automobila što mu daje neobičnu i impozantnu lepotu. Kompanija Tesla je svakako sjajna opcija ukoliko želite da vodite računa o zdravoj životnoj sredini kada je vožnja automobila u pitanju.

Kia Niro – odličan hibridni električni auto

Kompanija Kia je proizvela jedan od najekološkijih i najboljih automobila na tržištu do sada. Kira Niro je nov model sa najmodernijim hibridnim sistemom čija efikasnost se ogleda u tome što je potrošnja u gradskim uslovima svega 5 litara. 

Poznato je da korejski brendovi automobila spadaju među najkvalitetnije na tržištu i zato ne čudi zašto je ovaj hibrid pobrao mnoge simpatije širom sveta. Enterijer automobila je odlično dizajniran tako da ima dosta prostora.

Hibridni sistem je dobro sinhronizovan tako da se automobil kreće tiho zahvaljujući funkcionisanju bez naglih trzaja i jačeg zvuka pri aktiviranju benzinskog agregata.

BMW i3 – jedan od najboljih električnih hečbekova

BMW i3 je od početka dizajniran kao eko-automobil. Ovaj električni model hečbeka je na tržištu već više od 7 godina i pokazao se odličnim kada je u pitanju zaštita životne sredine.

Ovaj model je 2018. unapređen sa većom i efikasnijom baterijom koja je poboljšala njegove performanse. BMW kompanija je sa ovim automobilom pokazala inovativan dizajn, kvalitet i naprednost u odnosu na njegove rivale na tržištu.

Ukoliko želite fenomenalan električni automobil koji odiše luksuzom i najnovijim tehnologijama, onda je BMW i3 pravi izbor za vas.