Inicijativa “Mame su zakon” održaće danas u podne ispred Vlade Srbije protest pod nazivom “Mame su ljute” jer državnim budžetom za narednu godinu nisu izdvojena sredstva potrebna za izmenu Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

Nezadovoljne majke i trudnice ponoviće zahteve da se izmeni taj zakon koji ostavlja ozbiljne posledice na živote porodica i zbog kojeg neke od majki imaju mesečna primanja svega 1.000 dinara.

NALJUTIO SVE MAME: Martinović u skupštini NAPAO TRUDNICE I PORODILJE ZBOG PROTESTA, one odgovorile!

Podršku protestu dale su poslaničke grupe Demokratske stranke, Dveri, Pokret za spas Srbije-Nova Srbija, Socijaldemokratska stranka-Narodna stranka, Samostalni poslanici i Pokret centra, čija poslanica Tatjana Macura je jedan od predstavnika incijative “Mame su zakon”.

Iz Vlade je obećavano da će problem biti rešen do kraja godine, ali se to nije dogodilo, a u novom budžetu nije planirano ni za 2019. godinu.

STOP KRVAVIM KOŠULJAMA: Gotov protest, evo ko je POKUŠAO DA PRESRETNE KOLONU demonstranata (FOTO GALERIJA)

Za večeras je zakazan još jedno okupljanje. “Protest protiv nasilja”, koji je počeo kao odgovor na napad na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića u Kruševcu, biće održan danas u 18 sati na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Protest je najavljen kao nestranački, ali su učešće najavile pojedine opozicione stranke.

TEKST O KOM BRUJI SRBIJA: Održan PROTEST, a svi pričaju o ovom GOVORU BANETA TRIFUNOVIĆA (VIDEO)

Lider Saveza za Srbiju Dragan Đilas rekao je da će današnji protest biti održan pod parolom “Hajde da se prebrojimo” i da to Radio-televizija Srbije prikaže.

Prošle subote, 8. decembra, na protestu “Stop krvavim košuljama” učestvovalo je više hiljada ljudi, ali su pojedini mediji izvestili da se okupio manji broj učesnika, te su organizatori podstaknuti takvim izveštavanjem nazvali današnji skup “Hajde da se prebrojimo”.

MIRJANA KARANOVIĆ objasnila zašto je NAPUSTILA PROTEST U SUBOTU i razlogom IZNENADILA mnoge

Demokratska stranka Srbije najavila je da će učestvovati, iako prethodnom protestu nisu prisustvovali jer je kao jedna od govornica bila najavljena glumica Mirjana Karanović, sa čijim političkim stavovima se u toj stranci ne slažu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije da neće ispuniti nijedan zahtev opozicije koliko god ih izašlo na ulice da protestuje, “pa ni pet miliona ljudi”, i koliko god dugo ti protesti trajali.

Mnogi učesnici današnjeg protesta objavili su na društvenim mrežama svoje fotografije uz natpis “jedan od pet miliona”.loading...